Zelf een starter maken voor zuurdesembrood
Als je zelf zuurdesembrood wilt bakken (in de oven of in een broodbakmachine) heb je een starter nodig. Hier het recept voor het maken van deze starter. Tip: Maak de starter direct met speltmeel. Dit ruikt overigens ook ...lees meer
Recepten van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds
Toppers van deze site: soepen, salades, groentegerechten. Wil je het helemaal goed doen? Gebruik als zoetmaker honing of dadelstroop in plaats van suiker, gebruik havermelk in plaats van koemelk en vervang vis en vlees d ...lees meer
Soepen maken met kanker-actueel
Eet eens wat vaker een soepje! Een rijk gevulde soep geeft je een verzadigd gevoel en is een leuk alternatief voor bijvoorbeeld de broodlunch. Toppers: Broccoli- en pompoensoep. Probeer de vis en zuivelproducten zoveel m ...lees meer
Salades maken met kanker-actueel
Stap eens over op een salade als lunch. Een rijk gevulde salade geeft je een verzadigd gevoel en is een leuk alternatief voor de broodlunch. Kool, asperge en bonen zijn echte toppers. Probeer de vis en zuivelproducten zo ...lees meer
Hier op een rij, de hele dag door e-nummervrij
E-nummers zijn 'goedgekeurde' hulpstoffen die toegevoegd zijn aan ons eten om het langer houdbaar te maken, te kleuren, smaak te geven en meer. Wat in Nederland wordt gezien als goed, wordt in sommige andere la ...lees meer
Simpele salades in een handomdraai
Geen zin in brood, maar ook geen tijd om uitgebreid te kokkerellen? Dan zijn deze snelle salades wat voor jou. Let op: Kankerpatiënten, in het bijzonder zij met hormoonafhankelijke tumoren, wordt geadviseerd soja te ...lees meer
Begin je week origineel door op maandag plantaardig te eten. Dit betekent dus een dag zonder zuivel, vlees, eieren, oftewel dierlijke producten. Naast bijvoorbeeld een heerlijke, groene tosti geeft deze site je volop ins ...lees meer
Het Budwigpapje is een anti-kankerontbijt wat is samengesteld door Dr. Johanna Budwig. De variant op deze website is voller van smaak en een goed alternatief op het standaard Budwigpapje. Eet smakelijk!lees meer
Een echt anti-kanker ontbijt: het Budwigpapje
In de vijftiger jaren heeft de Duitse biochemicus Johanna Budwig het zogenaamde Budwig-papje bedacht als het ideale ontbijt. De smaak is wellicht even wennen, maar het is het waard. Tip: Gebruik geen dierlijk zuivel, maa ...lees meer
Havermout, kom maar uit de kast!
Havermout klinkt saai, maar is juist erg gezond. Het geeft je lang een verzadigd gevoel. Maak havermout liever niet met gewone melk maar met bijvoorbeeld havermelk (te koop in de natuurwinkel). Je kunt het ook met water ...lees meer